BELFIS 2017

U KORAK SA SVETSKIM FITNES TRENDOVIMA

Sajam je dokaz da Srbija ne kaska za svetom i da može da parira svetskim fitnes sajmovima , istakla Marija Srećković Savić višestruka prvakinja Srbije u fitnesu

Prvi sajam rekreacije i fitnesa BELFIS 2017 koji je održan od 15. do 17. septembra 2017. godine u Belekspo Centru u Beogradu, okupio je više od pet hiljada posetilaca iz Srbije i regiona i više od 50 izlagača iz zemlje i Evrope.

U organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na više od dve hiljade kvadratnih metara sajamskog prostora okupili su se najreprezentativniji predstavnici kompanija i klubova iz sveta fitnesa. Tokom tri dana trajanja BELFIS-a posetioci su imali priliku da se upoznaju sa fitnes opremom, spravama, rekvizitima, suplementima, kao i sa klubovima sličnih profila, raznim fitnes i rekreativnim programima, obrazovnim institucijama i srodnim inostranim organizacijama.
Osim izložbenog dela gde su predstavljene najnovije sprave renomiranih svetskih proizvođača Precor, Tehnogym, Cybex, Matrix, DHZ u zonama za vežbanje prisutni su mogli da se oprobaju u grupnim fitnes programima kao što su LesMills programi, dance, step, zumba..

Za ljubitelje adrenalina u zoni za funkionalni trening prezentovani su programi visokog intenziteta, dok je specijalno naprevljena Body&Mind zona bila namenjena minrnijim programima, kao što su pilates u trudnoći ,bebić tegić namenjen mamama i bebama, joga.
Od profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i predavača iz inostranstva, učesnici radionica i predavanja mogli su da saznaju više o zdravstvenim aspektima fitnesa i rekreacije, novim trendovima i tendencijma u ovoj grani sporta, prevenciji…

Posebna dečija zona okupila je mališane koja su uz trenere iz školica sporta, uz animaciju i zabavu prelazila sportske poligone, ali i plesala, pevala i učestovala u različitim sportskim igricama i takmičenjima.

Prvi dan BELFIS sajma bio je posvećen klubovima i kompanijama koje se posredno i neposredno bave fitnesom, budući da je istovremeno u hotelu Holidej In održan i VII Evropski fitnes kongres, dok su preostala dva dana bila posvećena svim građanima.

– Belfis kao prvi i najveći regionalni sajam rekreacije i fitnesa je izuzetno značajan dogadjaj ne samo za Beograd, nego i za Srbiju, jer ima za cilj da promoviše zdrav život – rekao je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, otvarajući sajam.

Važnost održavanja sajma ovakvog tipa istakla je i bivša košarkašica Milica Dabović koja je naglasila da je BELFIS bitan kako za vežbače, tako i za roditelje koji treba da imaju za cilj da svojoj deci omoguće rekreaciju od najranijeg uzrasta.
Marija Srećković Savić, višestruka prvakinja Srbije u fitnesu, a takođe i fitnes instruktorka, priključila se sajmu koji propagira i širi sve veću svest o zdravom životu i rekreaciji.

– Belfis je dokaz da Srbija ne kaska za svetom i da ovaj sajam može da parira svetskim fitnes sajmovima – rekla je Srećković Savić i posebno istakla da je ponosna što su i njeni najmlađi članovi fitnes kluba na sajmu pokazali šta znaju.
Uz kupljenu ulaznicu svi posetioci su dobili jednomesečnu članarinu za fitnes klub u blizini adrese na kojoj žive ili u blizini radnog mesta. Organizator sajma – Savez za rekreaciju i fitnes Srbije na takav način želeo je da podstakne veliki broj građana da se uključe u fizičku aktivnost.

Prvi BELFIS okupio je veliki broj posetilaca, prezentera, vežbača i time najavio da u narednim godinama ova manifestacije pretenduje da postane jedan od najvećih događaja ove vrste u regionu.