14.11.2023. Izvor: Kurir
BELFIS ĆE PETU GODINU UZASTOPNO BITI ODRŽAN U BEOGRADSKOJ ATLETSKOJ DVORANI! Bavljenje sportom kao potencijalni lek
https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/4291540/bavljenje-sportom-kao-potencijalni-lek
Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom BELFIS petu godinu uzastopno biće održan u beogradskoj Atletskoj dvorani 25. i 26. novembra. U sklopu BELFIS-a, koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva
sporta i gradskog sekratijata za sport i omladine biće održan i 13. Evropski fitnes kongres, na kome će eminentni stručnjaci iz ove oblasti održati izuzetno zanimljiva predavanja.

14.11.2023. Izvor: B92
Bavljenje sportom kao potencijalni lek
Bavljenje sportom kao potencijalni lek – B92
U sklopu BELFIS-a, koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i gradskog sekratijata za sport i omladine biće održan i 13. Evropski fitnes kongres, na kome će eminentni stručnjaci iz ove oblasti održati izuzetno zanimljiva predavanja.
Među predavačima će biti i doc. dr Duško Spasovski koji radi na Institutu za ortopediju ”Banjica” u Beogradu u Službi za dečju ortopediju i traumatologiju i docent je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, autor 49 naučnih radova, a održaće predavanje na temu “Vežbanje kao lek”.

14.11.2023. Izvor: Tanjug
Sajam fitnesa u Beogradu: Bavljenje sportom kao potencijalni lek
https://www.tanjug.rs/sport/ostali-sportovi/59221/sajam-fitnesa-u-beogradu-bavljenje-
sportom-kao-potencijalni-lek/vest

BEOGRAD – Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom BELFIS petu godinu uzastopno biće održan u beogradskoj Atletskoj dvorani 25. i 26. novembra, saopšteno je danas.
U sklopu BELFIS-a, koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i gradskog sekratijata za sport i omladine biće održan i 13. Evropski fitnes kongres, na kome će eminentni stručnjaci iz ove oblasti održati izuzetno zanimljiva predavanja.

14.11.2023. Izvor: Telegraf
Imala je dečiju paralizu, a postala je Olimpijska šampionka: Fizička aktivnost može da bude potencijalni lek
https://www.telegraf.rs/sport/fitnes-sport/3783303-imala-je-deciju-paralizu-a-
postala-je-olimpijska-sampionka-fizicka-aktivnost-moze-da-bude-potencijalni-lek
Dr Duško Spasovski objašnjava koliko je važna fizička aktivnost za prevenciju ali i potencijalno lečenje raznih oboljenja
Kroz naučna istraživanja, ali i u kliničkoj praksi se pokazalo da se bavljanjem različitih sportova, kroz pravilan izbor i doziranje, može delovati ne samo preventivno već i izvršiti korekcija postojećih disbalansa- kaže doc. dr Duško Spasovski.

14.11.2023. Izvor: Sportski žurnal
Bavljenje sportom kao lek
https://www.zurnal.rs/sr/clanak/167957/miks/ostali-sportovi/bavljenje-sportom-kao-lek
– Kroz naučna istraživanja, ali i u kliničkoj praksi se pokazalo da se bavljanjem različitih sportova, kroz pravilan izbor i doziranje, može delovati ne samo preventivno već i izvršiti korekcija postojećih disbalansa – rekao je doc. dr Duško Spasovski – Fizička aktivnost i njeni elementi, bilo da su rekreativni ili sportski, po svojoj količini i intenzitetu mogu da imaju potpuni terapijski efekat poput kineziterapije, čak i da budu efikasniji zahvaljujući većem broju pokreta, progresiji napora i sportskoj motivaciji. Na fizikalnoj terapiji osoba se trudi da prestane da bude pacijent, a u sportu želi da bude bolja od konkurencije. To je značajna razlika.

14.11.2023. Izvor: Srbija Danas
Bavljenje sportom kao potencijalni lek: Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja u Beogradu
https://www.sd.rs/sport/ostali-sportovi/bavljenje-sportom-kao-potencijalni-lek-sajam-fitnesa-
velnesa-i-zdravlja-u-beogradu-2023-11-14
Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom BELFIS petu godinu uzastopno biće održan u beogradskoj Atletskoj dvorani 25. i 26. novembra. U sklopu BELFIS-a, koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i gradskog sekratijata za sport i omladine biće održan i 13. Evropski fitnes kongres, na kome će eminentni stručnjaci iz ove oblasti održati izuzetno zanimljiva predavanja.
Među predavačima će biti i doc. dr Duško Spasovski koji radi na Institutu za ortopediju ”Banjica” u Beogradu u Službi za dečju ortopediju i traumatologiju i docent je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, autor 49 naučnih radova, a održaće predavanje na temu “Vežbanje kao lek”.

03.11.2023. Izvor: Kurir
PETU GODINU UZASTOPNO: Beograd evropska prestonica fitnesa
https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/4282540/petu-godinu-uzastopno-
beograd-evropska-prestonica-fitnesa
Beograd će ovog novembra ponovo biti evropska prestonica fitnesa. Petu godinu uzastopno, u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, uz pokoroviteljstvo Ministarstva sporta i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, 25. i 26. novembra u Atletskoj dvorani biće održan najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja –BELFIS.

03.11.2023. Izvor: B92
Beograd opet evropska prestonica fitnesa
https://www.b92.net/sport/ekipni/ostalo.phpyyyy=2023&mm=11&dd=03&nav_id=2426811
Petu godinu uzastopno, u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, uz pokoroviteljstvo Ministarstva sporta i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, 25. i 26. novembra u Atletskoj dvorani biće održan najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja – BELFIS.

03.11.2023. Izvor: Tanjug
Beograd krajem novembra ponovo evropska prestonica fitnesa
https://www.tanjug.rs/sport/ostali-sportovi/57445/beograd-krajem-novembra-
ponovo-evropska-prestonica-fitnesa/vest
Kako se navodi u saopštenju, na tri hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora predstaviće se više od 50 izlagača iz Srbije i inostranstva, koji će prezentovati novitete iz sfere sportske opreme, sprava za vežbanje, rekvizita, suplementacije, zdrave ishrane.

03.11.2023. Izvor: Srbija Danas
Beograd opet prestonica fitnesa – Miloš Bunić najavio takmičenja, revije, testiranja

https://www.sd.rs/sport/ostali-sportovi/belfis-fitnes-velnes-zdravlje-sajam-2023-11-
03
– Očekujemo više od 10 hiljada posetilaca iz regiona koji će imati priliku da tokom dva dana trajanja sajma osete i dožive svu pozitivnu energiju koju sa sobom nosi BELFIS – kaže Miloš Bunić iz Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i dodaje:
– Različiti programi i sadržaji realizovaće se kroz više od 40 radionica, stručnih predavanja i dešavanja u sedam različitih zona. Planirana su takmičenja, revije, testiranja, poligoni za funkcionalni trening, radionice, kao i prezentacije novih svetskih fitnes trendova.

03.11.2023. Izvor: Novosti
ВРЕМЕ ЈЕ ДА СРБИЈА ВЕЖБА! Београд у новембру центар европског фитнеса

https://www.novosti.rs/c/sport/ostali-sportovi/1298388/vreme-srbija-vezba-
beograd-novembru-centar-evropskog-fitnesa

Београд ће овог новембра поново бити европска престоница фитнеса. Пету годину узастопно, у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије, уз покоровитељство Министарства спорта и Градског секретаријата за спорт и омладину, 25. и 26. новембра у Атлетској дворани биће одржан највећи регионални сајам фитнеса, велнеса и здравља – БЕЛФИС.

03.11.2023. Izvor: Sportski žurnal
Атлетска дворана домаћин БЕЛФИС – а
Атлетска дворана домаћин БЕЛФИС – а (zurnal.rs)
Улазнице су већ у продаји и први пут се могу се купити широм Србије на свим продајним местима Тицкетс-а, као и онлајн путем њиховог сајта.
– Очекујемо више од 10 хиљада посетилаца из региона који ће имати
прилику да током два дана трајања сајма осете и доживе сву позитивну
енергију коју са собом носи БЕЛФИС – каже Милош Бунић из Савеза за
рекреацију и фитнес Србије.